Tuesday, April 21, 2009

Kasihanilah dia...

Semalam, sejak jam 11pagi hinggalah ke 3.30petang, aku membawa cucuku ke hospital. Demam panas hingga mencecah 39.8. Risau dibuatnya. Selain dari demam, A'mmar kena batuk yang kering bunyinya dan selsema pulak. Kesian aku tengok dia semalam. Lembik dan layu tak ceria langsung.
Bagusnya doktor memberi semangat pada kami semua yang cucuku berkeadaan begitu kerana keronkong dan tekaknya di serang kuman. Kurang ajar punya kuman! Bengkaknya sampai ke vocal cord. No wonder suaranya serak macam Papa Rock, Tok Mok A'mmar. Doktor nasihatkan supaya setiap 4 jam ubat demam mesti diberi...on time katanya. Selain dari itu diberi dua lagi jenis ubat. Kami mengikut arahan dengan tekun dan teliti sekali. Semoga usaha dan doa kami diberkati Allah.
Pagi ni, ibu A'mmar ke kelas dengan hati yang risau dan berat memikirkn kesihatan anaknya. Alhamdulillah demamnya dah kebah cuma batuk dan selsema saja yng tinggal. Nak di tidurkan terlentang dia tak selesa. Aku ambil pendekatan tidur menunggeng sebab bagiku A'mmar akan lebih mudah bernafas. True enough dia tidur nyenyak hingga terpaksa dikejutkan untuk makan ubat dan menyusu. Kesian aku tengok muka comelnya masa A'mmar sedang tidur.
Doaku semoga cucuku cepat sembuh supaya ibunya boleh tumpu pda pelajarannya kerana examination is just around the corner. Aku mendoakan kecemerlangan buat anak ku yang juga ibu si A'mmar.

No comments:

Post a Comment